lunes, 15 de abril de 2013

Patético....

Despilfarro de la Administración

El Govern contracta 125 treballadors de la presó de Figueres malgrat no obrir-la



FIGUERES | JESÚS BADENES Des de fa temps es coneixia que la presó del Puig de les Basses generava despeses de manteniment anuals malgrat estar tancada. Ara però, s'ha sabut també que la Generalitat ja té contractats i pagant el sou de 125 dels treballadors que aniran al nou centre penitenciari quan s'estreni. El diputat d'ICV-EUiA, Salvador Milà, va denunciar ahir que "s'ha duplicat l'estructura i la despesa" a les comarques gironines, atès que no s'obre el nou equipament mentre es mantenen els dos edificis antics de Figueres i Girona.

La Generalitat, amb el govern d'esquerres, va convocar a principis de 2010 un procés de selecció per al cos tècnic de serveis penitenciaris -conegut com JU026- per cobrir més de 400 places a tot Catalunya. Encara que es va completar tot el procés, molts del treballadors han hagut d'esperar anys per poder incorporar-se a un lloc de treball.

En una resposta parlamentària al mateix Salvador Milà, el director general de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell (CiU), explica ara que hi havia 128 aspirants que "havien obtingut plaça en el nou CP Puig de les Basses i no van ser nomenats com a conseqüència de la no-posada en funcionament d'aquest centre penitenciari". "Per tant, van quedar a l'expectativa de nomenament i van tenir prioritat per a l'ocupació temporal, com a personal interí, de llocs de treball vacants o substitucions d'incidències dels titulars, quan va ser necessari" afegeix Martorell.
L'escrit remarca que "posteriorment, es van publicar altres resolucions per les quals aquells aspirants pendents de nomenament com a conseqüència de la no posada en funcionament del CP Puig de les Basses podien optar voluntàriament per ser nomenats funcionaris amb destinació provisional en altres centres penitenciaris".

Martorell admet llavors que "en l'actualitat, han estat nomenats funcionaris de carrera tots els aspirants de l'esmentada convocatòria, tret dels aspirants inclosos en el 10% addicional i tres aspirants". A més concreta que "en la mesura que es produeixi l'obertura del CP Puig de les Basses", "una part de les necessitats de personal derivades de la posada en funcionament d'aquest nou centre s'hauran de proveir amb personal que figura a la borsa de treball d'interins".

El diputat ecosocialista afirma que "no queda clar quins són i quins no, però el que no s'entén és que no obrin el centre de Figueres i no tinguin una data concreta". Milà va lamentar que "diguin que la presó no es pot obrir i mantinguin dues estructures redundants", la de les presons actuals i encara en funcionament de Girona i Figueres i la que s'ha anat bastint pel futur centre penitenciari del Puig de les Basses.

L'obra del nou centre penitenciari es va acabar i va ser entregada el 13 de gener de 2011 i encara no ha entrat en funcionament. Segons els sindicats la despesa mitjana mensual per fer-ne el manteniment seria d'un milió d'euros, malgrat que la Generalitat no concreta la xifra i només remet al presuspostos.

En un altra resposta parlamentària, el director general de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell (CiU), afirma que " s'ha contractat un servei de desinsectació, desinfecció i desratització, que no estava inclòs en el manteniment".

L'anterior consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, havia anunciat que la presó de Figueres començaria a ser operativa el primer semestre del 2012. L'actual conselller germà Gordó (CiU) ha assegurat que és un objectiu del mandat i que s'obrirà abans que acabi la legislatura.

Diari de Girona